Toni de Cúber

Soller, 1949

Mesquita submarina, Herbes submarines, Cercle submarí, Lluna submarina

1988
Tècnica mixta
52 x 65 cm c/u

Monotips realitzats mitjançant la tècnica d’impressió amb òxid de ferro, terra i dibuix a llapis sobre paper. Tot i el poètic tractament al qual sotmet la matèria, és possible veure una recerca constructiva, a partir de l’estructuració de plans estàtics.

Toni de Cúber (Antoni Matheu Morey) és un artista en constant experimentació que enfoca la recerca cap a fets naturals o relacionats amb la natura i és per això que treballa a partir de complexes mescles de pigments i teixits naturals de tot caire (vi, cafè, cendra, pasta de bolet, palla) que exerceixen en les obres un alt grau de novetat plàstica, però també de grans coneixements de la geografia, especialment del món marí i de la flora endèmica mallorquina.

SABER MÉS

La seva tasca en l’arqueologia també ha definit bona part de la trajectòria artística de les darreres dècades. El nom artístic prové de l’embassament de Cúber, del sector nord de la serra de Tramuntana, al municipi d’Escorca. A més, ha treballat el gravat, ha col·laborat amb artistes com Jaume Pinya o Rafel Joan (Gomis, 1996, 55) i és força coneguda la seva faceta com a galerista, que exerceix a l’espai Can Puig a Sóller.

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend