Salud Company

1947

Desde mi casa

1993
Oli sobre tela
70 x 70 cm

Natura morta amb paisatge de fons. La superfície pictòrica es divideix en dues parts que en defineixen els dos plans principals. En primer pla, sobre una taula, hi ha els objectes que formen la natura morta: bols, una gerra, fruites i una botella de vidre blau presentada com a gerro improvisat per a un iris blau adornat amb línies grogues. Una cadira i part de l’estructura d’una porxada serveixen com a elements de transició cap al paisatge, que ocupa tot el segon pla. És un camp assilvestrat, on creixen flors de colors, delimitat als laterals per filades d’arbres i obert al fons.

La llum és prou uniforme en ambdós plans, així com el tractament de la superfície pictòrica, amb una pinzellada curta. L’artista s’ha recreat en les diferents textures i reflexos dels objectes i les fruites, en la forma i el volum. El fet de fixar i exaltar la bellesa del moment i del lloc a partir de la riquesa cromàtica més que de la representació precisa, aproxima la mirada i el sentiment de l’artista a les maneres de l’impressionisme.

SABER MÉS

Els paisatges de Salud Company són sempre descriptius i atmosfèrics, i l’obra és una invitació a la tranquil·litat de l’ambient transmesa amb una rica paleta cromàtica que dona com a resultat creacions brillants però càlides. Montuïri, Sóller o Portocolom són alguns dels llocs captats per la mirada de la pintora al llarg de la seva carrera artística, sempre enfocada cap a la temàtica del paisatge illenc.

Salud Company ingressà a l’Escola d’Arts Aplicades de Palma el 1962. Amb una primera exposició individual al Cercle de Belles Arts de Palma el 1980, el 1989 fou professora de dibuix i pintura a l’Institut Balear de la Moda. Ha exposat a tot Alemanya (Pintores de Baleares, 1992, s/p).

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend