Pep Girbent Mora

Sóller, 1969

Retrat del Rector Llorenç Huguet

2005
Oli sobre tela
116 × 89 cm

Retrat del doctor Llorenç Huguet Rotger, Rector de la Universitat de les Illes Balears. L’obra s’encarregà amb motiu de la seva primera etapa rectoral, entre 1995 i 2003. És un retrat hiperrealista i, alhora, allunyat dels cànons acadèmics tradicionals. El Rector està de perfil ocupant la meitat dreta de la composició, sobre un fons neutre amb un estudiat tractament de la llum. L’absència d’escenografia i d’atributs iconogràfics focalitza l’atenció en el gest del personatge, que transmet entusiasme i optimisme.

Llorenç Huguet Rotger (Ferreries, 1952) és llicenciat en Matemàtiques (1977) i doctor en Informàtica (1981) per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1980 va acabar la llicenciatura de Ciències Aplicades a la Informàtica i a la Gestió Industrial a la Universitat de Lovaina (Bèlgica). Des de 1977 fins a 1990 fou professor del Departament d’Informàtica de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona, on, l’any 1988, va obtenir la càtedra de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial. Des de 1990 és professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears, on, d’ençà que es va crear, fou director de l’Escola Universitària Politècnica. El seu principal domini d’investigació és el camp de la comunicació digital, principalment pel que fa als aspectes teòrics i les seves aplicacions, de la codificació i la criptografia en l’àmbit de la seguretat computacional i del comerç electrònic. La seva principal participació en activitats professionals se centra en les aplicacions de les TIC en l’àmbit empresarial i de l’Administració local i autonòmica (www.uib.cat. El Rector. Dr. Llorenç Huguet).

SABER MÉS

L’autor del retrat, Pep Girbent, acumula un ampli bagatge cultural i visual. Inicià els estudis de Belles Arts, que deixà per traslladar-se a la República Democràtica d’Alemanya el 1989, i entrà a la prestigiosa Acadèmia d’Art de Leipzig. L’any 1991 es traslladà a Mèxic, on començà a experimentar amb el videoart. Finalment tornà a Europa i s’instal·là definitivament a Mallorca per dedicar-se a la pintura.

Des de 1998 Girbent és un dels artistes més importants de la Galeria Horrach Moyà, a través de la qual ha exposat les seves obres en fires internacionals d’art i nombroses exposicions. L’any 2015 Es Baluard li dedicà l’exposició Pictures: acerca de la porosidad de las fronteras entre universos planos, amb motiu de la Nit de l’Art (www.girbent.com).

El retrat es presentà durant l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2005-2006, el 29 de setembre de 2005.

girbent.com

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend