Miquel Segura

Palma, 1961

Sense títol

1989
Oli sobre tela
114 x 154 cm

Abstracció matèrica amb tres textures diferenciades per franges horitzontals, de menor a major gruix, treballada com si fos una estratigrafia del sòl. Cromàticament, ha aconseguit una harmonia entre els grisos i els colors de la terra, amb tocs de color vermellós que destaquen a la part superior de la tela.

L’autor és el pintor i gran ceramista Miquel Segura Palmer. Després de completar la seva formació a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Palma, realitzà la primera exposició individual a Palma, el 1987.

L’obra està realitzada a partir de la combinació de la figuració i de l’abstracció que l’autor ha treballat de forma simultània. Són obres plenes de suggeriments, de petites tendreses només insinuades: algunes flors, alguns fruits, etc.

SABER MÉS

Segura s’interessà per aquelles coses sobre les quals el temps havia deixat la petja, per tal d’extreure’n el rastre en la recerca de la poesia i el misteri de la vida quotidiana. Les formes mínimes, els materials limitats i l’economia de mitjans són trets definitoris del seu treball.

Amb taller a Santa Eugènia, ha conreat així mateix els camps de la poesia visual i l’escultura i combina la feina com a artista plàstic amb la de la restauració de mobles.

Segura fou seleccionat al Premi Ciutat de Palma de pintura, en les edicions de 1984 i 1988 (Janer, 2004b, s/p).

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend