Miquel Rivera Bagur

Alcúdia, 1919 – Palma, 1999

Sense títol

Obra gràfica
55 x 43 cm

Litografia figurativa amb figura femenina a manera de retrat de tres quarts inserit en un paisatge. S’articula a partir d’una línia contorn ben definida, en una composició clara i equilibrada.

Aquesta obra entra en el món del realisme màgic, ja que s’hi combina una descripció senzilla, simple i ingènua del personatge amb una concepció de la naturalesa com a font d’una bellesa que la transcendeix i la supera. Les plantes i arbres representen un fons plàcid, tot i que arquetípic.

SABER MÉS

Miquel Rivera Bagur fou un pintor realista de caire infantil i pretesament ingenu. Se l’ha de considerar com un dels màxims exponents de l’art naïf de tot el panorama espanyol.

Les seves pintures i dibuixos melancòlics no canviaren, tot i l’èxit obtingut en el mercat internacional, en temps d’un gran auge de les obres paisatgístiques a l’àmbit balear. De formació autodidacta, realitzà les primeres obres pictòriques entre els anys 1949 i 1951.

El 1954 va presentar la seva primera exposició individual a les Galeries Danús de Palma (Fernández, 1977, 28).

Entre els seus premis es troben l’accèssit de pintura al Saló de Tardor del Cercle de Belles Arts de Palma (1958 i 1959) i la primera medalla de pintura l’any següent al mateix certamen (Alenyar, 1996, 58).

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend