Miguel Ruiz Massip

Tarragona, 1945

Sense títol

1980
Oli sobre tela
170 x 150 cm

Retrat eqüestre de grans dimensions a partir d’una desconstrucció i geometrització. L’obra presenta un moviment ondulant gràcies al fons geomètric, que incrementa la sensació agitada i de moviment convuls. El sentit de l’obra és ascendent. El personatge representa Jaume I, i l’obra fou exposada a la Galeria Joaquim Mir a Palma abans que l’adquirís la UIB.

Miguel Ruiz Massip és un artista plàstic format a la seva terra natal i a València. Estudià Belles Arts a l’Escola Superior, i s’hi doctorà.

La seva producció, derivada dels postulats cubistes, arribarà a un neoplasticisme caracteritzat per un rigor geomètric destacat, una gran sensibilitat matèrica i un equilibri cromàtic marcat.

SABER MÉS

Paral·lelament a la seva producció pictòrica, ha ocupat les càtedres de Dibuix a la Universitat de Santander i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

En l’actualitat és catedràtic de Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid.

La seva obra és present en diversos museus i col·leccions, com el Museu de Belles Arts de València o el Museu de l’Acadèmia de Belles Arts de Budapest, a Hongria (Puerto; Gómez, 2001, 87).

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend