Joan Aguiló

Palma, 1983

Cultura de tradició oral

2018
Pintura mural

Mural de gran format que al·ludeix al valor de la cultura popular de transmissió oral, tal com indica el títol mateix de l’obra. El concepte es concreta amb la representació de dues dones grans que conversen relaxadament en un parc on destaquen les branques d’un ametller florit, amb les quals ens situam en el context illenc.

Estilísticament, s’emmarca en el corrent del realisme més actual, que és característic de la producció artística de l’autor. L’obra s’emmarca en la iniciativa promoguda pel Mallorca Live Festival, en l’edició de 2018, per a la celebració del quarantè aniversari de la UIB.

SABER MÉS

Joan Aguiló és un artista visual format en el Cicle Superior d’Il·lustració a l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears (2001-2004) i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2004-2008). Aguiló va complementar la seva formació a Mèxic i Berlín. La seva estada a la capital alemanya li va permetre iniciar-se en l’art urbà, i des de llavors desenvolupa el seu treball a l’espai públic. Aguiló tracta de representar la vida local, el caràcter i l’essència de la societat on intervé. Els seus treballs s’emmarquen en el moviment de l’art de carrer, i realitza peces que abasten des del petit format al muralisme de gran format.

Podem trobar les seves obres en països com l’Índia, Itàlia, Suècia o el Regne Unit. Aguiló és director artístic del festival d’art urbà Saladina Art Fest (2016) i ha participat al BetArt (2017), entre d’altres.

joanaguilo.com

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend