Jaume Falconer

Algaida, 1961

Llibres blaus

Collage i acrílic sobre tauler de fusta
60 x 120 cm c/u

Aquests llibres blaus, fets amb la tècnica del collage, representen la mar, la universalitat del coneixement i la unió entre les nostres illes, totes impregnades del blau que solcaren grecs, romans, àrabs i totes les civilitzacions que ens han deixat la petjada dels seus grafismes.

Jaume Falconer i Perelló és diplomat en Magisteri (1982) i llicenciat en Història de l’Art (1985) per la Universitat de les Illes Balears. La seva activitat professional s’ha centrat en el terreny de la creació artística i el disseny. L’any 1984, és nomenat tècnic de Disseny Gràfic de la UIB, i l’any 2000, responsable del Gabinet Tècnic d’Imatge de la Universitat, càrrec que va ocupar fins al 2013.

L’any 2000 fou seleccionat per participar en l’exposició Signos del Siglo. 100 años de Diseño Gráfico en España, al museu Centro de Arte Reina Sofía, Madrid. L’any 2001 crea el projecte de l’Espai de Silenci Ramon Llull a la UIB. L’any 2008 duu a terme l’exposició de pintures El camí (els camins) de Ramon Llull al Centre d’Art Sa Quartera d’Inca. El 2011, l’exposició Creus, al claustre de Sant Francesc de Palma. El 2016 exposa Ramon Llull, 700 anys de missió, a Roma, i el 2019, a la Sagrada Família de Barcelona.

SABER MÉS

«D’entrada, Jaume Falconer sempre ha compartit aquest doble vessant de lluita per la llibertat: lluita per la llibertat poètica de cadascú (per la verdor) i lluita pel País Català (pel poder)» (Artigues, 2003).

La seva premissa al llarg d’aquests quaranta anys de lligam amb la UIB ha estat consolidar en una sola unitat la persona amb la creació, deixant de banda si la disciplina és pintura, disseny, escultura, fotografia, collage, teatre, cartellística, llibres, docència… El seu objectiu és cercar la coherència de les obres amb la llibertat, la tècnica, la creativitat sense límits, el compromís, els sentiments, la implicació, l’autodidactisme i, sobretot, el component humà, allò que ens fa teixir complicitats amb les persones i els seus sentiments. En el procés de feina les idees, el concepte i l’ètica van sempre per davant de l’estètica.

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend