Esther Olondriz

Palma, 1949

Panorama talaiòtic

1986
Tècnica mixta sobre tela
89 x 117 cm

Reinterpretació paisatgística a partir d’una geometrització i una esquematització de les formes. En primer pla s’observa una piràmide truncada a manera de volcà. En el pla anterior, triangles invertits. El traç és plenament gestual, i els colors, vius.

Aquesta obra neix arran d’un viatge a Sardenya, on l’artista s’adonà de les grans nocions sobre patrimoni i de l’interès per la cura patrimonial que tenia. A més, a partir d’aquest moment l’atrauen les obres de paisatges amb grans muntanyes.

Panorama talaiòtic és una obra crítica sobre l’estat de desprotecció del nostre llegat prehistòric i la poca consciència que es té de la importància d’aquest llegat

L’obra, que formà part de l’exposició Panorames 86, exposada a la Galeria Tres d’Oros a Palma, enllaça a la perfecció amb altres abstraccions amb més o menys amagades relacions amb referents externs o amb caires existencials que li serviren per expressar el seu món interior, com per exemple Nemo observa, de 1989 (Olondriz, 1990, 192).

SABER MÉS

L’obra s’engloba perfectament en el desig de traslladar a la pintura les emocions i els sentiments que altres manifestacions artístiques (cinema, literatura, arquitectura, etc.) han transmès a la pintora. Aquest fet ha estat una constant en la seva trajectòria, per seguir així la màxima de l’art conceptual d’«art = vida», una manifestació amb la qual ella s’ha sentit lligada des dels inicis (Martínez, 2001, s/p).

Esther Olondriz és una artista visual que ha explorat nombroses disciplines artístiques com l’art de carrer, la poesia, l’art postal o la performance, i es troba avui en vigorosa activitat creativa.

Exposà per primera vegada de forma individual al Museu de Mallorca (1979) i ha obtingut, entre d’altres, el primer premi en els certàmens de les viles d’Alaró, el 1984, i de Binissalem, el 1997 (Olondriz, 2006, 79), així com la beca dels tallers de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma el 1999.

estherolondriz.es

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend