Pintura metafòrica expressionista. La intensitat cromàtica a partir dels contrasts de color i l’acumulació d’efectes de superposició suggereixen energia i emoció, però sobretot ràbia, còlera i un enfocament crític, atès que la iconografia es basa en una confrontació entre la policia i el moviment estudiantil a Ottawa (Canadà) el 1988.
Asalto al parlamento està emmarcada en la sèrie Desastres, basada en fotografies d’esdeveniments violents, concretament d’imatges publicades al diari americà International Herald Tribune. Al revers del quadre apareix el text «Ottawa Drag», una expressió de l’argot anglès que es traduiria com ‘El malson d’Ottawa’. Segons l’artista, Ottawa Drag fou el títol inicial de l’obra.
La pintura es troba en consonància total amb l’estil dels anys 1983-1989, amb quadres intensos, violents i acolorits, que naveguen entre el realisme i l’abstracció, com per exemple Indian Flood Crash (1984) o Perros (1985). Les imatges sovint eren bones d’identificar, però en alguns casos era tot el contrari.
A més de la pintura, ha explorat els límits de la fotografia (transferències de fotos, negatius, raigs X, etc.), així com l’escultura, les escenografies per a teatre, l’òpera o el cinema (Puerto; Gómez, 2001, 98).
Rafael Sinclair Mahdavi va fer els estudis universitaris als Estats Units (1964-1968), on va passar dos anys a la Universitat de Rochester i dos anys més a l’Acadèmia d’Art de Cranbrook a Michigan.
Va obtenir el títol de llicenciat en Belles Arts a Cranbrook el 1968. Mahdavi ha tingut una llarga experiència docent.
En destaquen els períodes de 1978-1982, en què fou professor de pintura al Centre Americà de París; de 1982-2011, com a professor de pintura i escultura a la Parsons School of Design de París; i de 1994- 2011, com a professor de dibuix a l’École Supérieure d’Art et Design d’Amiens, entre d’altres (Mahdavi, 1994, s/p).