Santi Cabús

Barcelona, 1971

Sense títol

1986
Ferro
235 x 139 x 35 cm

Escultura de ferro que representa un personatge de formes geometritzades.

La peça, disposada de perfil sobre una peanya d’obra, té un únic punt de vista que és motivat pel fet de tenir com a objectiu provocar un efecte sorprenent en l’espectador: el moviment.

La figura està connectada a un dispositiu —en l’actualitat no activat— que li proporciona calor; en aconseguir una temperatura determinada, es mouen algunes parts de la peça i canvia la seva forma, com si es tractàs d’un mòbil (Brotons, 2000a, 122).

SABER MÉS

Es tracta d’una escultura objecte experimental, que va ser encarregada a Cabús per materialitzar un projecte de la Facultat de Física de la UIB. El treball està en la línia polifacètica de l’artista. A més de l’escultura, treballa en el camp de l’escenografia i en la producció de prototips i aparells per a institucions científiques i d’investigació com maquetes arquitectòniques, topogràfiques o interactives amb fibra òptica.

Són representatius els treballs realitzats per al Museu d’Història de Catalunya, per a Barcelona’92 o per al Parc Biològic de Madrid, entre molts d’altres (www.insa2004.com/projectes-realitzats).

Ha rebut, entre d’altres, el premi al millor artista jove a la Biennal de l’Europa Mediterrània de Barcelona.

insa2004.com

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend