Joan Fuster Bonnín

Palma, 1870 – 1943

Sense títol

Oli sobre tela
46 x 37 cm

Paisatge que destaca per un color fluid i ric, molt proper a la tècnica de l’impressionisme però a partir dels cànons academicistes. L’obra es realitzà mitjançant una pinzellada pastosa i gruixuda, alhora que solta. Es capten amb precisió els efectes de la llum sobre la pedra i la vegetació exuberant. Totes aquestes particularitats la fan una obra vibrant i tàctil, però d’extraordinària serenitat.

Joan Fuster Bonnín fou un gran especialista del paisatge mallorquí. Amb estudis a l’Escola de Belles Arts de Palma, fou deixeble de Ricard Anckermann. Dedicà els primers anys de professió a les composicions de figura humana, a l’oli i al pastel.

A partir de començaments de segle XX, sota la influència de Rusiñol i Mir, realitzà una producció paisatgística netament modernista. En menor mesura, pintà també alguns bodegons (Sabater, 1972, 34). Després de 1915, evoluciona vers solucions acostades a Anglada Camarasa.

SABER MÉS

Excel·lí en el tractament de la gamma inabastable de verds de Mallorca (Alenyar, 1996, 29) pintant indrets com Valldemossa, Santanyí, Pollença o Estellencs.

El pintor participà en les exposicions nacionals de Belles Arts de Madrid fins a sis ocasions, i va obtenir menció honorífica a les de 1904 i 1906.

El 1903 fou guardonat amb la Medalla d’Or a l’Exposició Internacional de Belles Arts de Marsella (Àmbit Serveis Editorials, 1996, 196).

IMPRIMIR
ENVIAR
Send this to a friend